Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo slår rekord – når drömgräns

Aldrig sålt så bra som 2015

För första gången över 500 000 bilar och nytt rekord.
2015 var ett bra år för Volvo.
– Fler rekord kommer att slås under de kommande åren, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.

Börsen må ha inlett skakigt med stor oro i Kina.
Men någon som levererar är svenska Volvo, hela 503 127 bilar har man levererat 2015 – något som innebär att fjolåret blev det bästa i märkets 89-åriga historia.
– Jag är mycket nöjd med att kunna rapportera ett rekordresultat för 2015, säger Håkan Samuelsson, vd på Volvo Cars.

Sålde bra på de stora marknaderna
I Sverige gjorde man sitt bästa år någonsin, i Europa ökade försäljningen med 10,6 procent, i USA var det 24,3 procent upp och i Kina lyckades man tackla tillbakagången och året slutade på noll.
En av de stora orsakerna till försäljningslyftet och rekordet är nya XC90 som dels sålt bra – men som även inneburit att mycket strålkastarljus hamnat på märket.
I Sverige var Classic-versionerna av V70/XC70 stora dragarna.
– Med ett framgångsrikt 2015 bakom oss kan Volvo nu påbörja den andra etappen av sin globala omvandling. När den är slutförd kommer Volvo inte längre att vara en liten spelar på den globala bilmarknaden. Fler rekord kommer att slås under de kommande åren, säger Håkan Samuelsson.

Ska satsa på elektrifiering
I denna kommande episod i tillverkarens bok ska man satsar stort på att nå försäljningsmålet om 800 000 bilar 2020, och med tanke på att man nu börjar pumpa ut nyheter, baserade på helt egen teknik – kanske det är görligt.
Därtill ska man bredda sitt hybridutbud, med elektrifierade modeller i alla storlekar. Just detta blir möjligt i och med att nya kompaktare CMA-plattformen snart tas i bruk.
Men vad mer har Volvo på gång? Jo, att om ett par år ska man även lansera sin första ”riktiga” elbil avsedd för volymtillverkning (C30 Electric var bara ett test).
Så helt klart spännande framtid för Volvo – och de olyckskorpar som spådde på undergång i och med att Geely köpte märket har verkligen haft fel än så länge.

Foto: Volvo
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com