Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då lanserar Volvo sin första äkta elbil

En del av ett nytt hållbarhetsprogram

Volvo Cars har som mål att fram till år 2025 ha sålt upp till en miljon elektrifierade bilar. – Det är ett medvetet ambitiöst mål, vilket kommer att bli en utmaning, men Volvo vill ligga i frontlinjen för skiftet mot elektrifiering, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.

Målet att 2015 ha sålt upp till 1 miljon elektrifierade bilar ska nås genom att Volvo ska erbjuda minst två hybridversioner av varje modell i sin storleksklass samt att den första rena elbilen lanseras år 2019.

De senaste 5 åren har Volvo Cars förberett övergången mot elektrifierade fordon med att utveckla två nya fordonsarkitekturer, som kan omfatta både hybrider och en teknik för helt elektrifierade bilar.  De heter Scalable Product Architecture (SPA) för större bilar och Compact Modular Architecture (CMA) för de mindre modellerna. Volvos större bilar i 90- och 60-serierna byggs i SPA och inom kort lanseras mindre bilar i 40-serien byggda i CMA. Alla kommer att finnas i elektrifierade versioner och totalmålet fram till år 2025 är 1 miljon elektrifierade bilar.

Det målet är också en del av det omfattande strategiska hållbarhetsprogram som Volvo Cars presenterar och som innehåller flera nya åtaganden där hållbarhet placeras i centrum av företagets affärsverksamhet. Det nya åtagandet går under namnet ”Omtanke” och bland de många områden som berörs märks bland annat att Volvo Cars vill vara en klimatneutral verksamhet år 2025. Att företaget år 2020 ska ha 35 procent kvinnor i ledande positioner, fortsatt arbete mot målet att ingen ska dö eller skadas allvarligt i en ny Volvo år 2020 samt att i samarbete med partners lyfta fram hållbarhetsfrågor.

– Hållbarhet är inget nytt eller något som ligger utanför vår ordinarie verksamhet, utan något som utgör en naturlig del av allt vi gör. Det är vårt sätt att arbeta. Detta nya hållbarhetsåtagande reflekterar Volvo Cars fundamentala tro att vi måste växa ansvarsfullt, avslutar Håkan Samuelsson.

Foto: Volvo / Montage
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com