Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo premiärvisar autonom elbil

Här kan du se bilen i Göteborg

Volvo visar för första gången upp sin självkörande konceptbil 360c på eCarExpo. Bilen får premiär 30 november i Göteborg. Även BMW elbilen iX3 får Sverigepremiär.

Volvos nya koncept 360c är en helt autonom, helt elektrisk bil utan mänsklig förare. Konceptet saknar ratt och förbränningsmotor och Volvo har tänkt helt nytt för hur bilen kan användas.

Nu visas den upp på eCarExpo i Volvos hemstad Göteborg i slutet av november.

360 c kan användas på fyra olika sätt. En miljö att sova i, mobilt kontor, vardagsrum och en plats för underhållning.

– Vi ser på 360c som en konversationsstartare, där vi kommer att få fler idéer och svar i takt med att vi lär oss mer. Vi tror att helt autonom körning har potential att förändra vårt samhälle i grunden på många sätt. Det kommer att få stor inverkan på hur människor reser, hur vi utformar våra städer och hur vi använder infrastruktur. Vi bjuder med 360c in till en bred diskussion allteftersom samhället lär sig att göra mesta möjliga av denna banbrytande teknik, säger Mårten Levenstam, senior vice president för corporate strategy på Volvo Cars.

I sovmiljön har Volvo Cars säkerhetsingenjörer även tittat på framtidens säkerhetsteknik och hur olika placeringar av passagerarna kan påverka säkerheten. Ett särskilt säkerhetstäcke som ingår i sovmiljön förutser ett framtida säkerhetssystem som fungerar precis som trepunktssäkerhetsbältet, men som är anpassat för personer som ligger ner under resan.

Även BMW premiärvisar sin nya konceptbil iX3 på eCarExpxo. Konceptbilen från BMW är tillverkarens första el-SUV.  Med 270 hk och en batterikapacitet på 70 kWh får den en räckvidd på 400 km. Inom kort går den i produktion.

Du kan även titta på Tesla Model 3, den har dock redan haft Sverigepremiär på Teslas showroom i Mall of Scandinavia i Solna.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com