Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo installerar Skype i 90-serien

Telefonkonferenser blir enklare än någonsin

Volvo lanserar Skype for Business till samtliga sina modeller i 90-serien. Därmed blir Volvo affärsresenärernas favorit.

Alla som någonsin kört bil iförd slips och kostym vet precis hur det är. Klockan elva ska man ha telefonkonferens med kollegorna på kontoret och Liselott på ekonomiavdelningen väntar på att du ska koppla upp dig i bilen när du är på väg ner till ett säljmöte i Gislaved.

Samtidigt som du ska försöka hålla ett öga på trafiken ska du slå in pinkoden, tappar telefonen mellan sätet och mittkonsolen, den far omkring på golvet, kilar fast sig under bromspedalen och medan du frenetiskt gräver nere bland fötterna ställer du till med århundradets seriekrock på E4:an utanför Ödeshög. Varje gång.

Sedan, när du äntligen fått tag i telefonen och vinglat vidare på din färd tappar du täckningen, så att samtalet bryts och du måste göra om allting igen. Ridå.

– Nej, morfar, jag hör ingenting? Jaså, din pacemaker stör?

– Vad säger du morfar, har du krockat? Igen?

Så att Volvo äntligen stoppar in Skype for Business i S90, V90 och XC90 är inte bara en revolution för motorburet telefonkonferensande, det är också ett stort steg för trafiksäkerheten. Ett par tumavtryck på pekskärmen i mittkonsolen är allt som behövs. Där kan man överskådligt se sina kommande möten och alla detaljer om deltagarna, enligt Volvo. Riktigt vad som avses med alla detaljer, det framgår inte av pressmeddelandet.

Att Volvo introducerar Skype är bara början på ett större samarbete med Microsoft, som äger Skype sedan 2011. I framtiden ser man bland annat möjligheter till fullständig molnuppkoppling i autonoma, rullande kontor som interagerar med sina passagerare med hjälp av Microsofts intelligenta personliga assistent Cortana.

Startar inte bilen? Prova ctrl+alt+delete.

Startar inte bilen? Prova ctrl+alt+delete.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com