Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Volvo 242 GTC avslöjad efter 40 år

Volvotidning har grävt fram en bil som aldrig blev.

Den var tänkt att kombinera sport och exklusivitet men fick aldrig prova sina vingar. Nu har Volvo 242 GTC avslöjats efter knappt 40 år.

Volvisterna blir lätt tårögda när man nämner storheter som 242 GT eller 262C. Men om man säger 242 GTC rynkar de på näsan och undrar vad man har rökt. Tills nu.

Det är tidningen Volvo-Klassiker som avslöjar den heta gamla nyheten som aldrig blev av. Volvo 242 GTC var tänkt att inleda åttiotalet genom att kombinera de sportiga ambitionerna från 242 GT med exklusiviteten hos 262C.

Volvo Cars

Särskilt snitsig i guldmetallic.

Till slut blev det aldrig mer än en enda prototyp och Volvo gick vidare med andra idéer. Tidningens chefredaktör Fredrik Nyblad har pratat med ingenjörerna bakom projektet, liksom med ägaren till en av prototypbilarna – som inte hade en aning om vilken klenod som stod i garaget. Mer än så får jag nog inte säga, för då kommer Fredrik inte att sälja några tidningar.

Volvo-Klassiker 2017 är en specialutgåva med 124 sidor dedikerade enkom för Volvo ur alla tänkbara perspektiv, från fyrtiotalets PV60 fram till nittiotalets C70.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com