Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen blir elektriskt

Koncept visar framtiden ett år efter dieselkalabaliken

Ett år har gått sedan Volkswagens fusk avslöjades. Hela koncernen har fått förändras i grunden. Nu skymtar vi framtiden med ett elbilskoncept.

I dagarna har ett år gått sedan Volkswagen ertappades med byxorna nere. I amerikanska tester visade det sig att motorerna släppte ut helt andra saker i verkligheten än vad de gjorde i laboratoriemiljö.

Under det år som gått har mycket hänt. Vid en pressträff häromveckan berättade Claes Jerveland, VD för Volkswagen Group Sverige, om den enorma kulturförändring som skett i koncernen sedan ledningsskiktet i Wolfsburg bytts ut. Som exempel hade han inte ens slips på sig, otänkbart under den förra regimen.

Att vända en skuta av Volkswagens storlek är ingen liten bedrift. Men besluten har fattats och koncernens nya  ambition är att bli världsledande leverantör av vad de kallar för ”hållbar mobilitet”.

Batteriteknik, digitalisering och självkörande bilar ska bilda ny bas i bolaget. Framför allt är eldrift på tapeten och år 2025 ska koncernen tillverka mellan två och tre miljoner eldrivna fordon och ha lanserat mer än 30 nya elbilsmodeller.

På Parissalongen kommer vi att få en försmak av Volkswagens nya elstrategi och i ett par skisser kan vi skymta en elbil i Golfstorlek som ser ut att kunna ta sig an BMW i3.

Bilen som visas upp är bara ett koncept än så länge, men Volkswagen lovar att den ska vara lika revolutionerande som Bubblan var för sjuttio år sedan och att produktionsmodeller ska följa inom kort.

Revolutionerande var ordet.

Revolutionerande var ordet.

Foto: Volkswagen
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com