Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Visar ny super-SUV: Snabbare än Urus och Bentayga

Här är första bilderna på världens snabbaste SUV.
Lister Stealth är baserad på Jaguar F-Pace SVR och har 666 hk!

För bara några år sedan var det bara de mest extrema sportbilarna som hade en toppfart på över 300 km/h. Nu börjar det bli vardagsmat att de snabbaste prestandaversionerna av familjebilar och de lyxigaste suv:arna spränger den magiska 300-vallen.

Kampen om vilken bil som är världens snabbaste serietillverkade suv har under en period stått mellan Lamborghini Urus och Bentley Bentayga Speed. Bentleyn är med 306 km/h möjligen någon kilometer snabbare än Lambon, och för vissa köpare tycks det spela roll.

Men nu presenterar Lister Motor Company från Blackburn en ny modell som ska få slut på snacket, även om det inte är en regelrätt serieproducerad bilmodell. Sedan Lister Storm las ner för ett antal år sedan har märket inga helt egna modeller, utan koncentrerar sig på att bygga om Jaguarer. Nya Lister Stealth är därför baserad på Jaguar F-Pace SVR. Det handlar om samma V8 med kompressor som sitter i Jaguar F-Pace SVR som standard, men motorn har trimmats upp till 666 hk. Det ska vara tillräckligt för att ge bilen en toppfart på 320 km/h. Ännu visar inte Lister hela bilen – men vi får i alla fall lyssna på V8:an!

Förutom mer effekt skiljer sig Lister Stealth från Jaguar genom att bilen har fått en kolfiberexteriör och en ny lyxigare interiör i Nappaläder. Bilen har dessutom fått smidda Lister-fälgar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com