Redaktionen tipsar

Lister LFP ska ge Urus spö

Lovar vara världens snabbaste suv.

Lamborghini Urus får se sig slagen när Lister sätter tänderna i Jaguar F-Pace. Resultatet utlovas vara världens snabbaste suv.

Brittiska Lister är ett sånt där bilmärke som gör världen till en lite, lite bättre plats. Så var det i alla fall förr, på 1950-talet, när man utmanade Aston Martin, Cooper och Jaguar i sportvagnsracing, och så var det på 1980-talet, när Lister återuppstod och byggde den mäktiga och märkliga superbilen Lister Storm.

På senare år har de pysslat med att nytillverka gamla klassiker, som den undersköna Lister Costin och den mer frånstötande Lister-Jaguar ”Knobbly”. Jo, och så trimmar man moderna Jaguarmodeller också. I våras visade man Lister Thunder, som är en Jaguar F-type på anabola stereoider.

Nu har man bitit i det sura suv-äpplet. För världen är inte längre intresserade av sportbilar och enda sättet att ställa mat på bordet (i alla fall om det ska vara gåslever) är att sälja suvar. Därför har Lister satt tänderna i Jaguar F-Pace och resultatet kallar man för Lister LFO. Och med 680 hästkrafter under huven hävdar man att den ska vara världens snabbaste. Toppfarten anges till 325 kilometer per timme och det är 20 mer än till exempel Lamborghini Urus.

Buhu.

Att ta sig till 100 kilometer per timme går på under fyra sekunder, inte minst tack vare flitigt användande av kolfiber för att få ner vikten. Lister tar emot föranmälningar, men har du inte motsvarande 1,65 miljoner kronor att göra av med kan du titta åt ett annat håll.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com