Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Tog genväg – skapade gräl på sociala medier

Fick tidstillägg på två minuter, vann ändå tävlingen

En förare tog en genväg på en delsträcka under Andalusiens rally. Det skapade ett gräl mellan två rallystjärnor. 

Du har säkert gjort det någon gång, spelat ett racingspel och försökt ta en genväg. För det mesta får man en bestraffning. Track limits har även blivit ett hett ämne i Formel på sistone. Bland annat tvingades Max Verstappen släppa förbi Mercedes-Benz Lewis Hamilton i slutskedet av Bahrains GP på grund av att nederländaren bedömdes ha kört om britten utanför banan. Verstappen blev även av med snabbaste varvet i Portugals GP på grund av att han bedömdes vara utanför banan. 

Dock är fenomenet ovanligt inom rallysporten, men nu har det inträffat under Andalusiens rally. Ledaren Nasser Al-Attiyah och sedermera vinnaren av rallyt tog helt enkelt en genväg. 

Klippet som du ser i videospelaren ovan visar en Toyota Hilux som körs av Nasser Al-Attiyah på en delsträcka. I stället för att köra fram till hårnålen, viker han av till vänster strax innan, kör genom ett buskage och återvänder till sedan till sträckan. Dessutom verkar han ha dykt upp i närheten av en grupp med åskådare. 

LÄS MER: Efter skandalen på gokartbanan – får stenhårt straff

Klippet uppmärksammades av rallylegenden, den före detta världsmästaren Carlos Sainz, i sociala medier, där han menade att Al-Attiyah uppträdde osportsligt och utgjorde en potentiell risk för åskådarna och även medtävlande. 

Nasser Al-Attiyah, som är trefaldig vinnare av Dakarrallyt, fick en bestraffning i form av två minuters tidstillägg, men vann trots allt rallyt. Han vann 41 sekunder före, just det, Carlos Sainz som körde en Mini Cooper Works. Sainz ansåg att bestraffningen inte var tillräckligt sträng. 

Al-Attiyah uppmärksammade i sin tur ett klipp på sociala medier, där Sainz påstås ha tagit en likande genväg 2017.

LÄS ÄVEN: Nu kan du köpa Keke Rosbergs Formel 1-bil

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com