Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Har elbilar eller bensinbilar bäst bränsleförbrukning – i verkligheten?

Bränsleförbrukningen underkattas av biltillverkare

Det är många biltillverkare som har en underskattad påstådd bränsleförbrukning för sina bilmodeller. Men vilken av en bensinbil, dieselbil, laddhybrid och elbil har den bästa bränsleförbrukningen i verkligheten?

Som du vet har biltillverkare testat sina bilmodeller innan de lanseras och ger en uppskattad bränsleförbrukning. I Europa används WLTP-metoden för att uppskatta förbrukningen. Men hur bra stämmer de egentligen i verkligheten, och skiljer det sig mellan olika biltyper?

Nu har Youtubekontot Car gjort ett jämförande test i verkligheten mellan en BMW 330i Steptronic (bensinmotor), Lexus IS 300h (laddhybrid), Audi A5 Quattro S-Tronic 40 TDI (diesel), och Porsche Taycan (elbil).

Testet jämför inte vilken av bilarna som är bäst, utan mer vad biltillverkarna påstås har för förbrukning. BMW:n har en påstådd bränsleförbrukning på 6,4 l /100 km; Audis tvåliters fyrcylindriga turbodiesel påstod ha en förbrukning på 6,2 liter / 100 km; Lexus 2,5 liters fyrcylindriga bensinmotor som stöttas av en elmotor har en påstådd bränsleförbrukning på 5,5 l/100 km; och Porsche Taycan har en påstådd förbrukning på 28 kWh/100 km.

Gänget kommer köra runt i sydafrikanska staden Kapstaden, i verkligheten. Vem kommer närmast den påstådda bränsleförbrukningen? Det ser du i klippet ovan.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com