Redaktionen tipsar

Världens mest kända filmbilar i succé-reklamen

Hur många bilar känner du igen?

Här är den mest omtalade reklamfilmen i USA just nu.
Bilarna från några av världens mest sedda filmer har huvudrollen när amerikanska varuhus-kedjan Walmart vill visa upp sin nya tjänst.
Hur många av bilarna känner du igen?

Läderlappen, familjen Flinta, Scooby Doo, Ghostbusters, Jurassic Park, Dum & dummare och Tillbaka till framtiden. Det är filmer med ikoniska bilar, som miljoner fans minns.

Men ännu fler kända bilar hinner dyka upp under den 90 sekunder långa reklamfilmen. Du kan se filmen ovanför artikeln.
Walmart är en landstäckande matkedja i USA och de ville lansera sin nya tjänst, där kunderna kör sina bilar till butiken och får matkassarna levererade av Walmarts personal direkt i bagageluckan. Enkelt och bekvämt för amerikaner som nu slipper promenera i affären.
Så varför inte använda bilar i huvudrollerna? tänkte Walmart och la många miljoner på en reklamkampanj.

Resultatet är väldigt lyckat, menar många. Även biltidningar i USA har visat filmen för sina läsare med frågan: ”är det här den coolaste reklamfilm som gjorts?”Nu är det dock inte original-bilarna som använts.

– Vi har samarbetat med en rad film- och tv-bolag i Hollywood och fått tillgång till autentiska kopior av bilarna, säger Barbara Messing som är reklamchef på Walmart.
– Det gjorde att vi kunde säkerställa att bilarna ser precis ut som vår kunder minns dom från filmerna. Samtidigt kunde vi på ett ganska kul sätt visa enkelheten och snabbheten i vår service och att alla kan komma till oss oavsett vilken bil man kör.

Här är huvudrolls-bilarna:

Batmobilen från Dawn of Justice, Lightning McQueen från Cars, Ghostbusters ambulans, KITT från Night Rider, ”Mutt Cuts”-bilen från Dum & Dummare, ”Mystery Machine” från Scooby Doo, Ford Explorern från Jurassic Park, tidsmaskinen DeLoeran från Tillbaka till framtiden och Folkabubblan från filmen Bumblebee.
Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com