Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uppgifter: Honda Civic Type-R slipper hybridteknik

Kommande generation av Type-R visas upp nästa år

Större
Stäng
  • Foto på nuvarande generationen av Honda Civic Type-R. Foto: Honda
    Foto på nuvarande generationen av Honda Civic Type-R. Foto: Honda
  • Foto på nuvarande generationen av Honda Civic Type-R. Foto: Honda

2022 visas nästa generationen av Honda Civi Type-R upp. Och enligt uppgifter slipper den hybridteknik.

Bytbil har tidigare skrivit om att Honda planerar att sluta sälja renodlade bensin- och dieselbilar. Autocar rapporterar att Honda planerar att elektrifiera sina modeller från och med nästa år. Men nästa generation av Honda Civics prestandaversion, Type-R, kommer behålla sin turbomatade bensinmotor.

Honda flyttade fram sina planer på att erbjuda sina vanligaste modeller som antingen hybrider eller renodlade elbilar, från 2025, till 2022, på grund av snabba förändringarna i regleringar, marknader och konsumentbeteende i Europa.

Men en modell som klarar sig är den elfte generationen av Honda Civic Type-R, som visas upp nästa år. Modellen blir en av de sista renodlade bensinbilarna som Honda säljer. 

LÄS MER: Honda e – årets tyska bil 2021

Honda Civic Type-R kommer antagligen baseras på en femdörrarsversion, och dess särpräglade design kommer utvecklas, men tonas antagligen inte ned. Dessutom verkar den nya generationen, enligt spionbilder, ha längre hjulbas jämfört med dagens modell. 

Även drivlinan ser ut att få en uppdatering. Idag har bilen en 2-liter fyrcylindrig turboladdad motor med direktinsprutning, vilket ser ut att vara stalltipset även för framtiden. Men motorn får uppdateringar gällande både prestanda och bränsleeffektivitet. Den direkta effekten blir kanske inte så mycket större än de nuvarande 316 hästkrafterna, men det kan bli förbättringar på både turbon och vridmomentet.  

Chassimässigt verkar det som att Civic Type-R återgår till en främre hjulupphängning med dubbla axlar, med en avancerad differential som hjälper till att kontrollera krafterna som går genom framaxeln. I bak kommer multilänk-uppsättningen att behållas, men adaptiv dämpning gör det möjligt att  välja mellan mer bekväma eller racing-inriktade körlägen. 

Autocar uppskattar att priserna på den nya generationen av Type-R börjar startar på runt 35 000 pund, cirka 395 000 svenska kronor. 

LÄS ÄVEN: Honda: Vi blir först med att producera självkörande bilar på nivå 3

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com