Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Honda e – årets tyska bil 2021

Är första japanska bilmärket som får utmärkelsen

Större
Stäng
  • Foto: Honda
    Foto: Honda
  • Foto: Honda

Honda e har utsetts till ”årets tyska bil” 2021 och är det första japanska bilmärket att få utmärkelsen. 

Den japanska biltillverkaren Honda har nått en stor framgång när deras modell, Honda e, vann ”årets tyska bil” 2021. Tyskland är Europas störta bilmarknad och Honda är det första japanska bilmärket att få utmärkelsen. Dessutom vann Honda e i kategorin ”ny energi”. 

Årets tyska bil delas ut av en jury som består av ledande tyska motorjournalister. De testar och recenserar de senaste bilarna, samt betygsätter dem efter användbarhet, köregenskaper, marknadsrelevans och innovationsnivå. Vinnare utses i fem kategorier: Kompakt, Premium, Lyx, Ny energi och Prestanda. Vinnarna tävlar sedan mot varandra för att utse den slutliga vinnaren.

LÄS MER: Honda: Vi blir först med att producera självkörande bilar på nivå 3

Honda e lanserades under våren i år och har hyllats för bland annat sin design. Bilens design har även fått utmärkelser och modellen är nominerad till ytterligare ”årets bil” i flera andra länder i Europa. Modellen har även mottagit priser och utmärkelser i andra europeiska länder, exempelvis kategorin ”bästa bilteknik” som Storbritanniens bästa bil 2021, samt årets ”stads/småbil” i New international Motor Awards 2020. 

– Det är en stor ära för Honda e att bli den första japanska bil som får priset för årets tyska bil, och vi är otroligt stolta över att få ta emot det. Kundernas och mediernas mottagande av Honda e sedan den först lanserades har varit överväldigande positivt. Honda e är ett perfekt exempel på en produkt med en unik design, toppmodern teknik och avancerade intelligenta anslutningsmöjligheter så att ägarna kan vara anslutna till sina vardagliga liv, säger Katsuhisa Okuda, VD och ordförande för Honda Motor Europe. 

LÄS ÄVEN: Så här rattas Hondas elektrifierade framtid

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com