Redaktionen tipsar

Tuffa äventyrsversionen av Geländewagen

Brabus Adventure är det perfekta åket för fjällsemestern

Här är nyheten som kan rädda fjällresan i vinter. Brabus släpper en stentuff Adventure-version av Mercedes Geländewagen. Bilen har vinsch och en råstark dieselmotor som kan bestiga berg – ett smartare val än G63 för svenska förhållanden.

Under Frankfurtmässan väckte Brabus vårt habegär med en unik Geländewagen med V12-motor. Nu är det dags för en ny version som får oss att önska att bankkontot var större och klimathotet mindre. 

I nya Brabus Adventure har V8:an från G63 AMG fått stryka på foten till förmån för en bruksigare sexcylindrig dieselmotor på tre liter. Det handlar om Mercedes egen motor från G350d som Brabus har uppgraderat till 330 hk och imponerande 660 Nm i vridmoment. 

Dessutom är bilen skodd med terrängdäck i 20 tum som garanterat är bekvämare och bättre än lågprofildäcken som sitter på G63. Brabus Adventure har storlek 295/55 R20 på specialfälgar av typen Monoblock R. I dagens läge skulle man kunna kalla dem ballongdäck. 

Dessutom är fjädringen höjd i stället för sänkt – så du slipper en stötig bil. För att hjälpa dig ännu mer i terrängen eller på den insnöade fjällresan är bilen utrustad med en kraftig vinsch och extra LED-lampor. Bilen har ett väldigt praktiskt tak som du utan problem kan stå och arbeta på eller använda som underlag för att sätta upp ett tält att övernatta i. 

Det du får försöka är lite fartresurser. Det här är faktiskt den långsammaste Brabus-bil du kan köpa. Men vem behöver komma snabbare än 7,2 sekunder upp till 100 km/h i en Geländewagen, egentligen. Och. att köra fortare än 202 km/h i en bil med luftmotstånd som en ladugårdsvägg är inte behagligt. 

Skulle du trots allt vilja ha fartresurserna från G63:ans V8 går det att lösa. Alla attribut på Brabus Adventure är tillgängliga som lösgodis och passar på Geländewagen. 

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com