Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första bilderna på nya VW Golf

Läckte ut på Instagram

Sveriges mest sålda bil till privatpersoner kommer i år i en ny modell. Nu har bilder på vad som tycks vara nya Volkswagen Golf läckt ut på Instagram. Bilen blir större och lättare men får klassiska Golf-former. 

Visst händer det att nya bilmodeller läcker ut i förväg och att biltillverkaren har ett finger med i spelet. Men den här bildläckan på Instagram hade nog inte Volkswagen räknat med. För den nya modellen av Volkswagen Golf ska inte börja tillverkas förrän i juni och leveranserna börjar i höst.

Det är instagram-användaren johannes.vag som tagit bilderna på Golfen av åttonde generationen, helt utan maskering. Två hungriga Volkswagen-testförare tycks ha fångats när de kört en omaskerad bil till drive-in-luckan på McDonalds.
Modellen bär drag av både nuvarande och tidigare generationen av Golf. 

Bilen har gett namn åt en hel modellklass: Golfklassen, och kraven och förväntningarna på ersättaren till nuvarande generation är stora. Och även om Volkswagen har flera elbilar på gång kommer Golf att vara en mycket viktig modell under lång tid framöver. 

Den helt nya Golfen bygger på samma plattform, MQB, som nuvarande modell, men får en hel del uppgraderingar. Bland annat blir den cirka 50 kilo lättare, även om utrymmena blir något större. Den får också ytterligare förarstödssystem och digital instrumentering. Det ryktas också att många av modellerna får mildhybridteknik som sänker bränsleförbrukningen något.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com