Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Toyota Yaris kan säljas – som Mazda

Kan lanseras de kommande två åren

Mazda kan lansera en ny modell inom de kommande åren som baseras på nuvarande Toyota Yaris Hybrid och kommer i så fall ersätta Mazda 2 som funnits till försäljning sedan 2014.

Autocar rapporterar att under en presentation så redogjorde Mazda hur de vill använda sina partnerskap med andra biltillverkare, för att förbättra och utöka sitt sortiment. Detta innebär även en plan att lansera en OEM-modell (original equipment Manufacturer) som är baserad på Toyota Yaris. Enligt Autocar kan modellen lanseras inom de kommande två åren.

Om så är fallet, skulle Toyota bygga modellen för Mazdas räkning och i så fall produceras den i norra Frankrike. Att ha en hybrid skulle hjälpa Mazda att tackla sina koldioxidmål i EU, samtidigt som det skulle hjälpa Toyota eftersom de båda tillhör samma koldioxidpool.

LÄS MER: Stor undersökning: Mazda har bäst tillförlitlighet

Modellen som skulle baseras på Yaris skulle i så fall ersätta Mazda 2 som har funnits till försäljning sedan 2014 och har inte någon hybriddrivlina. Enligt Autocar kan modeller under en begränsad tid säljas samtidigt. 

Det är inte första gången som Toyota tillverkar bilar åt andra företag. För en tid sedan kom de överens med Suzuki att tillverka Suzukimärkta versioner av Corolla Hybrid kombi, samt Toyota RAV4 laddhybrid, och heter Swace, respektive Across.

Intressant nog användes Mazda 2 som bas för Toyota Yaris när den såldes i USA, fram tills att modell slutades tillverkas eftersom den sålde för dåligt på den marknaden.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com