Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Toyota Supra kommer tillbaka

Bakhjulsdrift och en stor rak sexa

Toyota sätter liv i det ärevördiga modellnamnet Supra igen. Den nya Supra antas bli en körglad sportbil med rak sexcylindrig motor och bakhjulsdrift. Nu visas den på Goodwood Festival of Speed.

Det finns inte så mycket tillgänglig officiell information om den nya Toyota Supran. En vägledning är den sportvagnsracer som visades i Genève i våras. Den heter GR Supra Racing Concept och anses vara en bil för GTE-serien.

Nu visas även en kamouflagemönstrad gatversion av vad som ska bli den nya Supra. Kamouflaget är utfört i Toyota Gazoo Racings färgers varrt-vitt-rött. Det sker på Goodwood Festival of Speed i England. Den kommer köras dagligen på eventets hill course 12-15 juli, bland annat av chefsteknikern Tetsuya Tada.

En ny Supra enligt det klassiska konceptet frontmonterad stark rak sexa och bakhjulsdrift är förmodligen en glad nyhet för fans av tidigare ganska effektstarka Supra. De har även kunnat toktrimmas och är eftertraktade bland annat som driftingbilar.

Motorn i den nya tros vara på 3,0 liter, med turbo, och en effekt på över 335 hk. Den sägs också vara en del i det samarbete Toyota bedriver med tyska BMW sedan några år och som omfattar motorer, litiumjonbatterier och en bakhjulsdriven arkitektur. BMW har redan förhandsvisat sin avnämare, nya Z4, som dock är en öppen bil. Toyota Supra förväntas att endast komma som Coupé.

Den nya Supran uppges av Toyota komma till marknaden under första halvan av 2019.

Torbjörn Lundgren
TobbeTi@outlook.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com