Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Toyota storsatsar på eldrift

Siktar på gröna produkter till 2020

Toyota ser inte stillatigande på hur konkurrenterna lanserar stora elbilssatsningar. Japans största biltillverkare väntas nu lansera ett fullskaligt elbilsprogram till 2020.

Under hösten har några av bilvärldens allra största aktörer, som Volkswagen och Mercedes-Benz, lanserat omfattande projekt för att lansera elbilsprogram inom några år.

Toyota har hittills hålligt sig kallsinniga till elbilstrenden. Företaget som redan 1997 lanserade hybridbilen Prius har hållit fast vid hybridkonceptet och ännu inte känt sig nödgade att pensionera förbränningsmotorn. Men enligt den japanska publikationen Nikkei kommer det att ändras.

Toyota siktar på att utveckla en eldriven bil med en räckvidd på minst 30 mil. Sannolikt kommer man att använda en befintlig plattform, som Prius- eller Corollaplattformarna. Räkna med att den första bilen i uppställningen kommer att vara en liten crossover-suv.

Nej, inte den Corollaplattformen.

Nej, inte den Corollaplattformen.

Eftersom Toyota redan har ett omfattande batteriprogram för sina hybridmodeller är det troligt att biltillverkaren kommer att utveckla energilagringstekniken internt, men det är också möjligt att de använder externa tillverkare för att hålla utvecklingskostnaderna låga.

Eftersom Tokyo kommer att stå värd för de olympiska spelen 2020 ligger det nära till hands att Toyotas satsning kommer att introduceras i samband med festligheterna.

Foto: Toyota
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com