Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Toyota Hilux Tonka Concept tål allt

Oförstörbar leksaksbil i full skala

En biltillverkare och en leksaksproducent slog sina oförstörbara påsar ihop. Resultatet är en leksak för vuxna.

Australien älskar verkligen sina pickuper. Fast där heter det förstås inte pickup, det heter ”ute” (och uttalas yuut) som är en förkortning av utility. Alltså någonting nyttigt och nyttigast av alla, det kanske är Toyota Hilux. Den har gjort sig känd för att vara oförstörbar, allmänt omöjlig att ta kål på.

Det tog Toyota Australien fasta på och slog sina påsar ihop med leksakstillverkaren Tonka. De, om någon, har gjort sig ett namn om att vara fullkomligt oberörda oavsett vilket våld man utsätter dem för.

Kgbo

Inte ens en dagisklass kan ta död på Tonka.

Toyota Hilux Tonka Concept är så klart klädd i Tonkafärgerna gult och svart, och har fått höjd fjädring och enorma hjul för spegla den där rätta leksakskänslan. Därmed ska den också kunna attackera sandlådan med större kapacitet och självförtroende.

Men det är inte det enda som har hänt. Tonka Concept är rejält pyntad framifrån och bak, med alla terrängattribut som tänkas kan. Här finns vinschar och trågskydd, terrängplast och takmonterade LED-strålkastare. Flaket är fyllt av störtbågar, bensindunkar och reservdäck. Så mycket utility får därmed knappast plats.

Under huven finns samma fyrcylindriga dieselmotor som i vanliga Toyota Hilux. Synd, vi hade hoppats på någonting eldsprutande från de monster som Toyota hade i Dakarrallyt.

Toyota

De kunde ju till och med flyga.

Men nej. Inte heller kommer du att kunna lägga en beställning på Tonkabilen, för Toyota Australien säger att den inte kommer att sättas i produktion. Och även om den skulle det kan man ju fråga sig om den skulle hitta hit, ända till andra sidan jorden. Synd, för den skulle nog kunna forcera en och annan snövall också.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com