Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Topplista: Bilarna som sålde snabbast på Blocket i januari

Allt fler elbilar annonseras på Blocket, 51 procent fler under januari jämfört med samma period förra året. Dock är det fortfarande mindre bensinbilar som säljs snabbast.

Blocket och Bytbil är idag landets två största marknadsplatser för bil och fordon, mätt i såväl antal besökare, samt privat- och företagsannonser. Varje månad förmedlas cirka 100 000 bilar. Bensin- och dieselbilar är populärast, sett till volym, men elbilar kommer allt starkare.

I januari annonserades 51 procent fler elbilar, och 11 procent fler miljöbränsle/hybridbilar på Blocket jämfört med samma period förra året. 

– Vi kunde se under fjolåret att omställningen till elektrifierade fordon accelererade och när vi summerar första månaden detta år kan vi konstatera att omställningen tycks fortsätta. Småbilar är också hett eftertraktade på begagnatmarknaden, något som vi tror kan vara en effekt av pandemin, att fler väljer en bil som färdmedel, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket Fordon.

LÄS MER: Ras för Volkswagen ID.3

Det ökade utbudet ledde till att priserna ökade med 10 procent under januari, jämfört med januari förra året. Det kan förklaras med att allt fler nyare elbilar kommer ut på andrahandsmarknaden. Även 11 procent fler miljöbränsle/laddhybrider såldes i januari. Även medianpriserna ökade jämfört med förra året, från 175 000 kronor, till 229 900 kronor i januari i år. 

Allt som allt, har medianpriserna i snitt gått upp med nio procent, från 109 900 kronor från januari förra året, till 119 500 kronor i januari i år. 

Tittar man på de hetaste bilarna på Blocket under januari, så hade BMW 3-serien flest visningar, följt av Volvo V70 och Volkswagen Golf. Men Volvo V70 var den mest eftersökta. Dock var Volkswagen Golf den modell som det såldes mest av, följt av Volkswagen Passat och Volvo V70. BMW 3-serien och Volvo V60 avslutar topp fem.

LÄS ÄVEN: Nya detaljer om Lotus kommande sportbil

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com