Redaktionen tipsar

Teslas shorts (!) har sålt slut

Firade stor framgång med att dissa vissa investerare

Tesla går som tåget, trots Coronakrisen.
Men Elon Musk nöjer sig inte med det. Han ville håna alla investerare som blankat Teslas aktier genom att sälja korta shorts.
Nu har shortsen sålt slut.

Tycka vad man vill om Teslas grundare Elon Musk. Humor har han åtminstone.

Förra veckan översteg Teslas värde 224 miljarder dollar – och körde därmed förbi Toyota till att bli världens högst värderade biltillverkare.

En ”normal” grundare hade nog firat. Men Elon Musk valde att annonsera ut på Twitter att korta Teslashorts var på väg. Detta är en tydlig passning till investerare som blankat Teslas aktier (med andra ord tjänat pengar på företagets aktier utan att äga dem, genom att exempelvis satsa emot dem). På engelska kallas detta för ”short sell”, alltså shorts.

Sagt och gjort. Efter helgen fanns det röda, korta shorts i satin med guldig text att köpa på Teslas hemsida. Texten på baksidan lyder ”S3XY” och priset sattes förstås till 69 dollar, 420 cent. Där prickade han in både en sexställning och en cannabisreferens i prislappen.

Trots priset, närmare 810 svenska kronor i dagens valutakurs, har shortsen nu sålt slut. Och innan det kraschade hemsidan – så populära var dem.

På bilfronten går det heller ingen nöd för Elon Musk och Tesla när det kommer till försäljnings- och leveransambitioner. Än så länge i år har Teslas aktie ökat med 180 procent och målet är att leverera en halv miljon bilar under 2020, trots den pågående pandemin.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com