Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Teslas historiska milstolpe: Här är bil nr 1.000.000

Grattis Tesla och Elon Musk!
Nu har ni byggt en miljon elbilar.
Den miljonte bilen blev en röd Tesla Model Y.

Att starta ett nytt bilmärke är bland det svåraste en entreprenör kan ge sig in på. Åtskilliga försök har misslyckats. Elon Musk och Tesla har dock lyckats med det många gått bet på. I dag passerade Tesla en viktig milstolpe när tillverkaren passerade en miljon producerade bilar.

Den första Teslan blev en Roadster som byggdes 2008. Tolv år senare rullade den nya modellen Model Y av bandet i Freemont, Kalifornien, som den miljonte tillverkade bilen.

Teslas första verkligt massproducerade bil var Model S som lanserades 2012. Precis som brukligt med en del barnsjukdomar. Några år senare tillkom suv:en Model X och för två år sedan började Model 3 att tillverkas.

Elon Musk firade bedriften som han brukar – på Twitter. Och det var nog ingen slump att det blev den nya viktiga Model Y som blev jubileumsbilen. De allra första Model Y-bilarna ska inom kort börja levereras till kunder i USA. Till Sverige anländer bilen i början av nästa år. Long Range-modellen kostar 719 000 kr före tillval.

Om allt går enligt planerna kommer nästa miljon bilar ta mindre än två år att producera, för redan i år är planen att Tesla ska tillverka och sälja 500 000 bilar. Och nästa år ska Gigafactory Berlin börja sätta samman nya Teslor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com