Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla slutar ta emot orders på populära modeller

Hamnat på efterkälken

Större
Stäng
  • I juni visades en uppdaterad version av Tesla Model S upp. Foto: Tesla
    I juni visades en uppdaterad version av Tesla Model S upp. Foto: Tesla
  • I juni visades en uppdaterad version av Tesla Model S upp. Foto: Tesla

Tesla har beslutat att för tillfället sluta ta emot beställningar på de populära modellerna Tesla Model S och Model X.

Om du är sugen på att köpa en Telsa Model S eller Tesla Model X, kommer du få vänta ett bra tag.

Den brittiska publikationen Electrek rapporterar att den amerikanska elbilstillverkaren har stoppat ta emot beställningar av modellerna utanför Nordamerika. Publikationen har kommit över e-mail som har skickats till personers om har beställt antingen en Tesla Model S, eller en Model X i Europa. Företag tar för tillfället inte emot nya beställningar av modellerna utanför Nordamerika.

Anledningen är enligt uppgifter, att Tesla antagligen har en enorm orderstock på modellerna både i Europa och på andra marknader. Samtidigt har det inte levererats några bilar i år. I januari förra året lade Tesla ned produktionen av både Model S och Model X för att uppdatera modellerna. Samtidigt har företaget fortsatt tagit emot beställningar av bilarna, och släpar nu efter med leveranserna.

I juni presenterade Tesla en uppdaterad version av Tesla Model S, där Plaid-versionen har en räckvidd på cirka 65 mil, och accelerationen 0–100 km/h uppges gå på 2,1 sekunder och en toppfart på 322 km/h.

Leveranserna till de andra marknaderna beräknas starta under andra halvan av nästa år. Det betyder att Europa kommer vara utan både Model S och Model X under ett och ett halvt år. Vill man trots detta ställa sig i kö och göra en beställning, läggs en avgift på 1 000 kronor till.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com