Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tekniken i Volvo klar vinnare hos amerikanska ägare

Tar revansch i ny undersökning

I J.D. Powers senaste undersökning har ägare fått tycka till om olika bilars tekniska finesser.
Volvo blir då överlägsen vinnare.
Mini och Porsche hamnade i botten och Tesla kan, trots bra betyg, inte räknas med officiellt.

Den ansedda, amerikanska kvalitetsmätningen J.D. Powers publicerar årligen mätningar om hur bra och pålitliga bilmärken och bilmodeller är. Vanligtvis brukar det inte bli en munter läsning för Volvo, med flera fiaskoresultat i bagaget.

Denna gång är det annat liv i luckan. J.D. Powers har nu undersökt vilka nya tekniska innovationer som amerikanska ägare uppskattar mest och minst. 82.527 deltagare tyckte till om bilar med årsmodell 2020 och Volvo får absolut toppbetyg.

Med en poäng på 617 av 1.000 möjliga leder det till en förstaplats, följt av BMW, Cadillac, Mercedes-Benz och Genesis på topp fem-listan. Efterföljande Hyundai kategoriseras som icke-premiummärke, och blir alltså bäst placerad i den kategorin.

I den absolut botten hittas Mini och Porsche, som tekniskt sett dissas av sina ägare.

Värt att nämna är att Tesla inte officiellt är med i undersökningen. Detta eftersom den amerikanska elbilstillverkaren, till skillnad mot de andra bilmärkena, inte tillåter J.D. Power att göra ägarundersökningar i 15 delstater. Men om man slår ihop reslutaten från övriga 35 stater blir totalbetyget 593, vilket hade lett till en andraplats efter Volvo.

De tekniska finesser som ägarna uppskattar allra mest är ”ett extra par ögon”, till exempel backkameror och 360-graderskameror. I undersökningsurvalet är ägarna klart minst nöjda med geststyrning, alltså när föraren viftar i luften för att höja volymen, byta radiostation med mera. På 100 bilar rapporteras det 36 problem med denna teknik.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com