Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är bilarna som strular mest – Volvo i botten

Volvo i botten – sydkoraner i toppen

Större
Stäng
  • Volvo hamnade i botten av undersökningen. Foto: Volvo
    Volvo hamnade i botten av undersökningen. Foto: Volvo
  • Volvo hamnade i botten av undersökningen. Foto: Volvo

I en årlig undersökning som amerikanska JP Power genomför om driftsäkerhet hos olika biltillverkare, hamnar svenska Volvo i botten.

Amerikanska JP Power genomför varje år en undersökning om hur driftsäkerheten är hos olika biltillverkare. Undersökningen bevakar 184 specifika problem som täcker nio olika kategorier. Bilägarna rapporterar om hur många problem de har med sina bilar, och det går inte jättebra för svenska Volvo.

Här är hela listan över biltillverkarna. Foto: JP Power

Av 33 biltillverkare som är med i undersökningen, är Volvo tredje sist. De har 256 rapporterade problem, per 100 bilar. Sämst var Land Rover med 284 problem per 100 bilar, följt av Ram.

Bäst gick det för Kia med 145 problem per 100 bilar, medan det även gick bra för Buick och Hyundai, på andra respektive tredje plats. Det är första året som Kia har bäst driftsäkerhet. Exempelvis var de trea förra året.

En spaning som JP Power har gjort, är att det är vanligare att premiummärkena har sämre betyg eftersom de har mer teknik och mer utrustning, vilket gör att risken är större för problem.

Området som orsakar flest problem är infotainmentsystemet. I genomsnitt är det 51 problem per 100 bilar, vilket är dubbelt så mycket som kategorin med näst flest problem. Vanligast är problem med röstigenkänningen, följt av uppkopplingen mot Android Auto/ Apple Carplay, samt det inbyggda Bluetooth-systemet.

Tittar man på vilka modeller som var mest pålitliga, var Porsche 911 bäst av alla. Toyota Corolla vann småbils-segmentet, Chevrolet Imapala storbilssegmentet, och Hyundai Sonata mellanbilssegmentet.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com