Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är bilarna med bäst tekniska finesser – enligt ägarna

Polestar med i toppen

Större
Stäng
  • Tesla Model S
    Enligt ägarna har Tesla de bästa tekniska finesserna. Foto: Tesla
  • Enligt ägarna har Tesla de bästa tekniska finesserna. Foto: Tesla

Nya tekniska finesser hos tillverkarna är något som alltid eftersöks av bilägarna, men vilka bilmärken är det som egentligen har bäst funktioner?

Nya tekniska finesser och funktioner på nya bilar fortsätter att öka, och kunderna kräver hela tiden nya. Men vilka bilmärken är det egentligen som har de bästa finesserna, enligt kunderna själva?

Här är hela JP Powers ranking. Foto: JP Power

I sin årliga undersökning har amerikanska JD Power fått svar från 84 000 nya bilägare. För att få svara är kravet att de har ägt bilen i minst 90 dagar. De har rankat 35 olika funktioner eller finesser i fyra olika kategorier. Rankningen baseras på hur innovativa samt banbrytande de är.

Tesla och Polestar i topp

Tittar man på vilka tillverkare som har de bästa tekniska finesserna, skulle Tesla ha varit i topp genom 681 av 1 000 poäng, men de deltar inte i undersökningen. Det är i stället Genesis som har förstaplatsen med 643 poäng, följt av Cadillac och Mercedes-Benz (584, respektive 539). Svenska Volvo hamnar på femte plats efter Hyundai. Även Polestar hade varit högt uppe på listan, om de hade deltagit.

Dock hamnar Audi, Volkswagen och Porsche långt ned på listan. Sämst av alla hamnar Mazda, följt av Honda och Chrysler.

Den finess eller funktion som bilägarna har haft övervägande mest problem med, är fingeravtrycksläsare. 53 bilägare per 100 har haft problem med den funktionen.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com