Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Svenska elbilen Uniti: ”Vi har haft kassaflödesproblem”

”Ska visa upp bilen på ett privat event i slutet av året”

Svenska elbilsföretaget Uniti berättar nu mer om bilen som ska lanseras nästa år.  I slutet av året ska investerare och de som förskottsbetalat bilen bjudas in till ett event där bilen visas upp.
– Våra riktigt stora nyheter kommer att avslöjas under första kvartalet 2020, säger vd:n Lewis Horne.

Svenska elbilsmärket Uniti gick i veckan ut med att deras elbil One ska börja tillverkas nästa år och att den billigaste versionen kommer att kosta 168 000 kr efter miljöbonus. Redan i mitten av nästa år ska de första kunderna få sina bilar. BytBil kunde berätta att det fanns några frågetecken runt företaget. Bland annat har Uniti jagats av kronofogden i Sverige och bolaget har struntat i att skicka in årsredovisning. Nu berättar vd:n Lewis Horne mer om Unitis satsning för BytBil.

När kommer en körbar bil att visas?
– Vi kommer att bjuda in våra Founders Club medlemmar och investerare till ett privat event i slutet av året där vi kommer att berätta om vår plan framöver, visa upp produktionsbilen och annat extra. Våra riktigt stora nyheter kommer att avslöjas under första kvartalet 2020.

Tidigare har Uniti berättat att de har förhandsbeställningar värda 500 miljoner kronor, en uppgift de inte längre vill bekräfta.

Hur många förhandsbeställningar finns av bilen?
– Vi går inte ut med den informationen idag.

Hur många bilar ska ni tillverka nästa år?
– Vi fokuserar på nöjda kunder nästa år, inte höga volymer. Vi kommer att gå ut med mer information gällande partners som hanterar betydligt högre produktionsvolymer under 2020.

Hur får jag leveransen av min bil som svensk köpare?
– Leverans till vårt utlämningsställe i Sverige ingår i priset, vi kommer även att kunna erbjuda hemleverans till kunder som föredrar detta.

Hur klarar ni serietillverkning av en bil med såpass lite riskkapital?
– Du har inga insikter om vårt kapital. Vårt svenska bolag som du hänvisar till, vilket framförallt sköter design och sälj, är bara ett dotterbolag till vårt moderbolag som är baserat i Storbritannien.

Hur kommer det sig att ni inte sköter åtaganden mot svenska myndigheter (skattebetalningar, årsredovisning)?
– Precis som de flesta startups (inklusive Tesla) har vi haft kassaflödesproblem. Vi har också genomgått en stor omorganisation vilket innebar att vi blev sena med vår årsredovisning, detta är inte heller något ovanligt. Mer information om vårt globala bolag kommer att släppas framöver.

Kan jag lita på att bilen kommer nästa år om jag förskottsbetalar över 100 000 kr, ert bolag har många betalningsanmärkningar?
– Vi kräver inte en förskottsbetalning av alla köpare. Bara dem som vill vara en del av vår Founders Club och ta del av alla de unika fördelar som det innebär (fria mjukvaruuppdateringar för resten av livet, prioriterad provkörning, prioriterad leverans, inbjudningar till exklusiva evenemang m.m) och vi behöver begränsa antalet medlemmar för denna grupp Vi kommer att gå ut med mer information om våra bilfinansieringsalternativ efter att vi avslutat vår Founders Club kampanj.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com