Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Svenska elbilsmärket Uniti tvingas till rekonstruktion

Svenska elbilen Uniti har drabbats av nya stora problem.
Företaget har tvingats in i rekonstruktion, avslöjar ekonomisajten Breakit.se.
Det hjälper oss att minimera en del av våra skulder och komma ikapp, säger vd:n Lewis Horne i ett Youtubeklipp.

I höstas kunde BytBil avslöja att Uniti hade stora ekonomiska problem och tvingats upprätta en kontrollbalansräkning då mer än hälften av aktiekapitalet var förbrukat. Nu kommer nästa motgång för elbilsstartupen som slåss för sin överlevnad.

Ekonomisajten Breakit avslöjar att bolaget tvingats ansöka om rekonstruktion på grund av ekonomiska problem.

Bolaget fick så sent som för ett år sedan in 17 miljoner kronor via crowdfunding, men uppbarligen räcker inte de pengarna för att utveckla den lilla elbilen och betala företagets personal och leverantörer.

Om rekonstruktionen godkänns av tingsrätten kan Uniti eventuellt undvika konkurs. Men då måste de som företaget är skyldiga pengar gå med på att skriva ner sina skulder.

Enligt bolagets vd beror den förnyade krisen på coronaviruset och att bilarna är försenade på grund av viruset i Wuhan i Kina där företaget uppges ha sina leverantörer.
– Vi har sett en del nya möjligheter som kan hjälpa oss. Vi arbetar för att bli lönsamma samtidigt som vi genomför en rekonstruktion, säger han i ett nyinspelat Youtube-klipp.

Lanseringen av elbilen har skjutits upp flera gånger, men den senaste budet var att den skulle ha visats upp i slutet av 2019 och att tillverkningen skulle ha startat i år.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com