Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Stinger GTR är oligarkernas dröm

TopCar sparar inte på krutet.

Karosspaneler i kolfiber och detaljer i äkta guld står på menyn när ryska TopCar ger Porsche 911 en spa-behandling.

Som oligark i karriären har du förstås många saker att hålla reda på. Företag ska fusioneras, politiker bestickas och pengar skyfflas runt mellan olika skatteparadis och när det är klart ska höra av sig till ungarna på internatet och köpa pälsar åt den bättre hälften.

Men det är det så klart värt, när man har så många miljarder att självaste presidenten kommer och lyssnar när man har någonting att säga. Och säger saker, det gör man förstås helst vid poolkanten. Och poolkanten, den är förstås uppe på lustjaktens däck.

Något av dem.

Men även en oligark behöver ibland ta sig runt på land också. Visst duger den gamla Merdedeslimpan säkert ett tag till, men ibland behöver man omväxling. Men vad skulle kunna matcha ditt grandiosa ego?

Ryska TopCar sitter som vanligt på alla svar. Deras senaste skapelse tar dig inte bara snabbt mellan alla de möten som en oligark förväntas närvara vid, den gör det också med stilen i behåll. För Stinger GTR Carbon Edition är extra allt är en Porsche 911 Turbo S Cabriolet med karosspaneler av klarlackad kolfiberplast och detaljer pläterade med guld. Japp, riktigt guld. Som det anstår en oligark. Aldrig mer ska du behöva röra vid mindre ädla metaller.


Läs mer: Mansorys makalösa skapelser i Genève


För säkerhets skull har TopCar masserat motorn så att den numera lämnar 750 hästkrafter. Tur det, man vill ju inte förlora anseendet när man blir utmanad av oligarkerna vid rödljusen.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com