Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Topcar säljer kolfiberkaross till Porsche 911

Ett biltillbehör utöver det vanliga

Ser din Porsche 991 lite trött ut? Har rosten börjat krypa i skärmkanterna? Då är det dags att slå Topcar en signal.

Marknaden för biltillbehör är enorm. Bara i USA beräknas eftermarknaden som helhet omsätta tre biljoner kronor och sysselsätta över fyra miljoner människor. Då inkluderar man i och för sig allting som säljs till gamla bilar: reservdelar, motortrimning, doftgranar …

Tillbehörsmarknaden är en väsentlig del, vilket inte minst bevisas av branschmässan SEMA som hålls varje varje år i Las Vegas. Den kokar av världens mest spektakulära specialbyggen.

Och tärningar. Glöm inte tärningar.

Och tärningar. Glöm inte tärningar.

Men det hittills mest spektakulära biltillbehöret som vi har sett måste vara ryska Topcars kompletta kolfiberkaross till den senaste generationen av Porsche 911, den som kallas för 991. Kitet inkluderar stötfångare, skärmar, huv, bakvinge och grill, allt i kolfiber och korrekt bakat i autoklav.

Topcar lär har fått åtminstone en beställning hittills från en kund som vill klä om sin Porsche 911 Turbo. Förmodligen beror det inte på att rosten börjat krypa i dörrbottnarna.

För dörrarna är ju av aluminium.

För dörrarna är ju av aluminium.

Vad kalaset kostar är okänt, men det lär inte vara billigt. Med lite tur kanske kitet kan hålla sig under halvmiljonen kronor. Kanske.

Foto: Topcar, Christopher Ziemnowicz, Porsche
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com