Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Spionfilmen avslöjar: Nya Audi RS3 får fem cylindrar

Större
Stäng
  • Static photo,
Colour: Manhattan gray
    Static photo, Colour: Manhattan gray
  • Static photo, Colour: Manhattan gray
  • Static photo,
Colour: Manhattan gray

Alla Audifans kan andas ut – nya Audi RS3 får fem cylindrar!
Nya spionfilmer från Nürburgring avslöjar att den nya modellen kommer att få 2,5 litersfemman med turbo.

I förra veckan visade Audi upp de första bilderna på nya A3 Sedan. En perfekt grund att bygga en RS-modell på. Och nu kommer de första spionfilmerna som visar att bilen inte är långt borta.

Och de verkliga Audifansen kan andas ut – bilen får en riktig Audi-motor. Sången från Nürburgring avslöjar att RS3:an är begåvad med en 2,5-litersfemma med turbo. Ljuv musik i en bilälskares öron i en tid när allt fler bilar har endast tre eller fyra cylindrar.

I coronans tid är det svårt att förutsäga när olika bilar har premiär, men sannolikt kommer nya RS3 i slutet av detta år.  Turbofemman får säkerligen en effekt på 400 hk, precis som i RS Q3.

Nya A3 Sedan har vuxit på längden med 4 centimeter till 4,50 meter jämfört med föregångaren. Även bredden har ökat med 2 centimeter till 1,82 meter och höjden med 1 centimeter till 1,43 meter. Interiört är takhöjden i förarsätet förbättrad med drygt 2 centimeter tack vare en lägre sittposition. Med 425 liter är bagageutrymmet lika stort som i föregångaren. Så även fast RS3 får sportbilsprestanda duger den som familjefraktare.

Det högre bakpartiet och den stora diffusorn ger förbättrad aerodynamik som sannolikt ger bilen något bättre fartresurser. Nya A3 Sedan har ett Cw-värde på 0,25 vilket är 0,04 bättre än föregångaren.

Interiören i A3 Sedan får den digitala MMI touch-skärmen på 10.1 tum och är intuitiv att hantera. Som standard ingår handskriftsavläsning och naturlig röststyrning som även kan ta hjälp av molnet i tillvalsversion. Bakom ratten, direkt i förarens siktfält, finns även en digital 10.25-tumsskärm som standard som styrs via multifunktionsratten.

Den som nöjer sig med en svagare motor än RS3 kan redan i dag beställa en A3 sedan hos Audi.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com