Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Skulle ”burna” – bilen tog eld

Hävdade att bilen hade börjat brinna under färd

Ägaren till en frän Mercedes-Benz skulle göra en burnout inför en publik, i en förort i Australien. Bilen började brinna och nu är dessutom är föraren åtalad för sitt ”trick”.

Visst är det trevligt att ha en kraftfull bil som man kan visa upp, men det kanske inte är lika roligt när den brinner upp. Det var just det som inträffade för en person i Australien. Australiska Caradvice skriver om en dråplig historia från en förort till den australiska storstaden Sydney. 

Ägaren till en Mercedes-Benz AMG C63 Coupe, värd 170 000 australiska dollar (motsvarande 1 miljon kronor), skulle göra en burnout inför en publik. Problemet var, istället för att däcken började spinna och ryka, tog de eld. Antagligen berodde det på en misstänkt överhettad växellåda, eftersom föraren inte kunde stänga av antispinnsystemet (Traction control).

Föraren hade kanske kommit undan med tricket, om elden inte hade bränt sönder vägbanan, vilket krävde att räddningstjänsten kom dit. 

Enligt ett uttalade från polisen i New South Wales, påstod föraren initialt att bilen började brinna när han körde bilen på vägen. Kruxet var att allt hade filmats och lagts upp på sociala medier. Föraren är nu åtalad för att ha framfört fordonet på ett farligt sätt och nonchalant körande. I mars kommer föraren försvara sig i rätten. 

LÄS MER: Youtuber kraschar Mercedes – skulle göra donuts

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com