Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Självkörande öl bästa uppfinningen någonsin

Öl åkte 20 mil utan förare

Uber, Otto och Anheuser-Busch slog ihop sina påsar och skickade den första självkörande transporten genom Colorado. I lasten fanns 51.744 burkar öl.

Bilar som kör sig själva är hetaste hett i våra dagar och vi har rapporterat om allt från självkörande racerbilar till självköande kontorsstolar. Nu kan vi med glädje meddela att öl också kan köra sig själv.

Bryggerikoncernen Anheuser-Busch är världens största ölproducent. De slog sina påsar samman med samåkningsutvecklarna Uber och Otto, som är ett teknikbolag som utvecklar självkörande godstransportlösningar, för att köra en last från Fort Collins, genom Denver till Colorado Springs. Totalt handlade det om en tripp på ca 20 mil.

– Ur vägen, öl ska fram.

– Ur vägen, öl ska fram.

Lastbilen, en Volvo VNL, hade hela vägen en förare med sig i hytten som övervakade körningen från sovhytten. Men lastbilen klarade sig hela vägen utan att föraren behövde gripa in.

Så den dyrbara lasten, om 51.744 burkar öl (eller vad man nu ska kalla Budweiser), levererades oskadd till sitt mål. I framtiden hoppas vi att även andra ölsorter ska lära sig självkörning, som brittisk ale, IPA och stout.

Foto: Otto/Youtube
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com