Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

SCG Boot ska bestiga vulkan

Terränggående bil med föraren i mitten.

Superbilstillverkaren Scuderia Cameron Glickenhaus bygger en bil som ska köra vid sidan av asfalten. Och bestiga en vulkan.

Bråda dagar råder hos Manifattura Automobili Torino. Inte nog med att man måste skruva ihop superbilar åt både Apollo Automobil och Scuderia Cameron Glickenhaus. Nu ska man också börja tillverka terrängbilar.

Scuderia Cameron Glickenhaus har nämligen utvecklat en terrängbil och den holländska biltidningen Autoweek som sniffat fram bilder från företagets ansökan om formskydd för designen. Och det är väl i sin ordning: allting ska ju vara suvigt nuförtiden.

SGC/Bytbils illustratör

Vår illustratör fick färglägga.

Två versioner verkar erbjudas, två- eller fyradörrars, och enligt Autoweek ska den drivas fram av en V8-motor med okänt ursprung. Och precis som i superbilen SCG 004S sitter föraren i mitten.

Holländarna säger också att SCG Boot – stövel på engelska ­– ska slå världsrekord i vulkanklättring och nå 7.000 meters höjd. Det ställer vi oss en smula frågande till, eftersom världens högsta vulkan, Ojos del Salado, sträcker sig blott 6,893 meter upp i luften. Men vem vet, den goda Scuderian kanske har för avsikt att ta med sig en stege.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com