Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Glickenhaus SCG003S världens svängigaste bil

Ska klara av 2G sidoacceleration i kurvorna

Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003S är gatversionen av Glickenhaus GT-racer. Teamet bakom bilen lovar extrema kurvprestanda.

Scuderia Cameron Glickenhaus har framgångsrikt drivit GT3-bilar och deras tävlingsmodell, SCG003C, har bland annat vunnit sin klass i 24-timmars på Nürburgring.

Nu har de äntligen släppt bilder på den kommande gatversionen av tävlingsbilen. ”S” i namnet SCG003S står för ”Stradale”, alltså avsedd för gata på superbilsspråket italienska.

Och "C" i SCG003C står för "Competizione".

Scuderia Cameron Glickenhaus

Och ”C” i SCG003C står för ”Competizione”.

Scuderia Cameron Glickenhaus säger att SCG003S kommer att vara den hårdast kurvätande bilen på marknaden, tack vare avancerad aerodynamik som trycker den mot marken tillräckligt för att generera 2G kurvacceleration. Vad det betyder? Tja, att däcken kan trycka bilen åt sidan dubbelt så hårt som bilens massa trycker den mot marken.

Glickenhausbilarna kommer att byggas hos italienska Manifattura Automobili Torino och består i princip bara av kolfiber rakt igenom. Och en motor förstås, en 4,4-liters dubbelturbomaskin som pumpar ur sig 750 hästkrafter. Det betyder hög toppfart (350 km/h) och snabb acceleration (0-100 km/h på mindre än tre sekunder).

Mer information, som pris och annat ovidkommande, lär vi bli varse vid den officiella lanseringen på Genèvesalongen kommande vår.

Foto: Scuderia Cameron Glickenhaus
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com