Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Sauber C36-Ferrari är Ericssons nya tjänstebil

Testerna startar om en vecka i Barcelona

Vår egen Formel 1-förare Marcus Ericsson gjorde bra i från sig i fjol och har fått förnyat förtroende från teamet. Nu har hans nya bil visats upp.

När den schweiziska investmentfirman Longbow Finance köpte upp Sauberteamet i somras gungade marken under Marcus Ericssons fötter. Framtiden var plötsligt inte alls lika säker längre och inte förrän i november fick han veta att han hade fått förnyat förtroende hos teamet.

Lika lycklig var inte hans teamkamrat Felipe Nasr, som ersattes av Pascal Wehrlein, tysken som gjorde som tog bucklan i DTM 2015 och som försökte sätta sprätt i det numera nedlagda Manorstallet i Formel 1 i fjol.

Årets säsong är den 25:e för Sauber i Formel 1 och med de nya ägarna finns också en större kapitalbas att stå på. Det behövdes, särskilt som årets bil var extra utvecklingskrävande på grund av ett nytt reglemente. Numera är bilarna bredare, däcken är större och vingarna har fått växa en skvätt.

Wiki Commons

– Vad sade du om större vingar?

Därmed kunde Sauber inte återanvända någonting från fjolårsbilen utan Sauber C36-Ferrari fick konstrueras från grunden. Jo, en sak har man behållit: drivlinan. Alltjämt är det samma kraftpaket från Ferrari som sätter fart på ekipaget.

Vi kommer att få se bilen köras för första gången under försäsongstesterna på Circuit de Catalunya utanför Barcelona, där teamen samlas den 27 februari till den 2 mars.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com