Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Marcus Ericssons teamchef om kraschen i Monaco

Svensken riskerar bestraffning till nästa F1-deltävling

Det var under det klassiska F1-loppet i Monaco i söndags som de båda Sauberbilarna kraschade ut sig samtidigt när Marcus Ericsson försökte sig på, det näst in till omöjliga, att köra om teamkollegan Felipe Nasr i den tighta kurvan förbi Rascasse-kasinot i slutet på banan.

Efter att Mercedes-duon Rosberg och Hamilton gjort en spektakulär krasch i Barcelona var det Saubers tur att stå för ett, dock inte lika glamouröst, ”epic fail” i Monaco två veckor senare. Den svenske F1-stjärnan Marcus Ericsson hade legat bakom sin teamkompis i flera varv samtidigt som teamet från depån hade beordrat Felipe Nasr att släppa förbi sin bevisligen snabbare teamkompis på den trånga banan.

Men Felipe höll spåret och till slut brann det till bakom ratten i Marcus bil och svensken stack in nosen till höger om teamkompisen i Rascasse, och där var det så klart alldeles för trångt. Krock, snurr och pang så var tävlingen över för Sauber-teamet.

Efter tävlingen säger Sauber-chefen Monisha Kaltenborn att det var båda förarnas fel till den snöpliga reträtten, en miss som hon kallar för ”oacceptabelt”.

– Det var bådas fel. För att vara ärlig, det handlar inte bara om Marcus och Felipe – vi är ett team och alla vet sina skyldigheter. Det är många i det här teamet som jobbar hårt för att ta poäng och att genomföra ett bra jobb. Och de båda unga männen vet om sina skyldigheter, det är jag säker på, berättar Monisha till Autosport.com.

Nasr i sin tur säger det inte var den första gången som teamorder inte har följts i teamet, och skyller på två incidenter i fjol där Ericsson inte gick åt sidan. Det är inget som Kaltenborn kommenterar utan istället kommenterar att:

– Vi har pratat igenom incidenten och jag är säker på att det inte kommer att hända igen. Det är inte frustrerande, det är helt enkelt oacceptabelt. Vi förväntar oss inte att de ska vara bästa vänner bara för att de är team-kompisar, men de har ändå en skyldighet mot teamet, säger Kaltenborn.

Incidenten har utretts av arrangören och Ericsson lär sannolikt att flyttas bak tre positioner på gridden till Kanadas GP om tre veckor.

Foto: Massimo Boz, Youtube
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com