Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Marcus Ericsson fortsätter i Indycar

Har ett flerårskontrakt med Chip Ganassi

Större
Stäng
  • Foto: Chip Ganassi
    Foto: Chip Ganassi
  • Foto: Chip Ganassi

Svenske Marcus Ericsson fortsätter i Indycar ytterligare ett antal säsonger eftersom han har förlängt sitt kontrakt med toppstallet Chip Ganassi.

Knappt har Indycarsäsongen avslutas när det redan nu är klart att Kumlasonen Marcus Ericsson förlänger sitt kontrakt med Chip Ganassi. 

I söndags tog han en sjundeplats i säsongsavslutningen på St Petersburgs gator. I år gjorde Marcus Ericsson sin andra säsong i Indycar och sin första säsong med Chip Ganassi Racing. Han slutade i år på en 12:e plats i årets mästerskap, med en fjärdeplats som bäst på Road America, samt två femteplatser i Mid Ohio och på Gateway. Han bästa kvalresultat kom just på Gateway där han kvalade in som fyra i ett av dubbelloppen. Han placerade sig topp-10 vid nio tillfällen i år. 

– Jag är väldigt glad att fortsätta mitt samarbete med Chip Ganassi Racing, Honda och HPD fram tills 2021 och därefter. Jag vill tacka Chip och hela CGR-organisationen för deras förtroende för mig. Chip Ganassi Racing är ett av de bästa teamen inom motorsport och jag är stolt över att vara en del av teamet. Säsongen vi precis har avslutat har varit full av potential och jag känner mig säker på att med det vi har lärt oss tillsammans i år, kommer att hjälpa oss att lyckas 2021. Jag ser fram emot att komma tillbaka till Honda nr 8, säger Marcus Ericsson i ett pressmeddelande. 

Svensken har tidigare kört fem år i Formel 1, med bland annat Alfa Romeo Sauber.

Även Felix Rosenqvist fortsätter i Indycar eftersom han skrivit kontrakt med Arrow McLaren SP.

 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com