Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Felix Rosenqvist skriver på för nytt stall i Indycar

Svensken lämnar Chip Ganassi

Större
Stäng
  • Foto: Arrow McLaren SP
    Foto: Arrow McLaren SP
  • Foto: Arrow McLaren SP

Nu är det klart att Felix Rosenqvist lämnar Chip Ganassi och skriver på ett kontrakt med Arrow McLaren SP. Därmed fortsätter svensken ytterligare ett år i Indycar. 

Det är bråda dagar för svenskarna i Indycar. I går blev det klart att Marcus Ericsson förlänger sitt kontrakt med Chip Ganassi och i dag bekräftades det att Felix Rosenqvist flyttar på sig och kör för Arrow McLaren SP nästa säsong. Därmed kommer han tävla för tredje året i rad i Indycar-serien.

Värnamosonen kommer att köra nr 7 Arrow McLaren SP Chevrolet, och han kommer få testa bilen för första gången i ett test på Barber Motorsport park 2 november. Årets höjdpunkt för Felix Rosenqvist var utan tvekan segern på Road America i somras. Svensken slutade på elfte plats i förarmästerskapet. På sitt Indycar-CV har han även åtta topp fem-platser.

LÄS MER: Marcus Ericsson fortsätter i Indycar

– Jag är väldigt förväntansfull inför nästa fas av min karriär tillsammans med Arrow McLaren SP. Det är ett expansivt team med stora ambitioner, och jag ser fram emot att driva den processen framåt tillsammans med Pato. Stort tack till Sam, Ric, Zak och hela teamet för den här chansen. Jag vill också tacka Chip Ganassi Racing för våra två år tillsammans. Det har varit en bra och lärorik erfarenhet, men jag känner att det här är en möjlighet jag verkligen inte vill missa, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Felix Rosenqvist får Pato O’Ward som stallkompis. Mexikanaren avslutade sin första fulla säsong i Indycar på fjärde plats i förarmästerskapet.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com