Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så snabb är nya Mustang EL-eanor

Är det här världens fräckaste elbil?

Är det här den perfekta bilen? En klassisk muskelbil som går helt på el. Ford Mustang EL-eanor gör 0-100 under fyra sekunder och låter dig cruisa 32 mil utan att ladda.

Under årets Goodwood-festival i Storbritannien gör den nya modellen sin debut. Men det är inte Ford som som har skapat den helelektriska Mustangen. Det är den brittiska startupen Charge Cars som presenterar sin första modell. Dock bygger den på 1960-talskarosser som Ford har licensierat.

Bilen ska byggas i 499 exemplar och du hittar ingen vråltrimmad V8 under huven – utan som namnet antyder drivs Charge Cars Mustang helt på elektricitet. Effekten kan man dock inte klaga på: 475 hästkrafter.

Till det yttre liknar den Eleanor-mustangen från filmen ”Gone in Sixty Seconds”. Så låt oss kalla den för EL-eanor. Och den kommer att försvinna betydligt snabbare än filmbilen. Bilen får ett batteri på 64 kWh som ser till att slunga iväg Mustangen på bara fyra sekunder upp till 100 km/h. Toppfarten blir 240 km/h. Räckvidden är 32 mil och Mustangen har faktiskt fyrhjulsdrift.

En gammal Mustang Eleanor är riktigt dyr att köpa, och den nya elbilen är inte heller billig. Räkna med omkring fyra miljoner kronor. Men då är det bara 498 andra som äger en likadan Mustang.

Du kan reservera bilen redan i dag, och leveranserna börjar redan i september.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com