Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Äkta Eleanor-Mustangen från ”Gone in 60 seconds” såld för jättebelopp

Den äkta enhörningen såldes för ett jättebelopp. ”Eleanor Mustang” från ”Gone in 60 Seconds” såldes i helgen dyrt på auktion. Men då för förstås köparen en egen ”Go Baby Go”-knapp som Nicholas Cage använde i filmen.

Helgens Mecum-auktion i Kissimmee i Florida blev en uppvisning av filmiska Mustanger. Bullitts Mustang såldes för rekordbeloppet 35,5 miljoner trots att den var i risigt skick. Men även ett äkta exemplar av Eleanor Mustang från ”Gone in 60 seconds” bytte ägare.

Filmen ”Gone in 60 seconds” med Nicolas Cage och Angelina Jolie gjorde succé i början av 2000-talet. Nicolas Cage spelar Randall ”Memphis” Raines, en pensionerad biltjuv som tvingas stjäla ett antal ovanliga lyx- och sportbilar för att hjälpa sin lillebror. Den allra ovanligaste är ”enhörningen”  – ”Eleanor Mustang”. Mer än så berättar vi inte, om du till äventyrs inte sett den spännande filmen.

Filmbilen ”Eleanor Mustang” har blivit ikonisk och det finns otaliga replikor. Men nu har en äkta modell från filminspelningen sålts på auktion. Bilen såldes på Mecums auktion i helgen och är skapad av Cinema Vehicle Services som förser Hollywood med filmbilar. Designen gjordes av bilbyggarlegendaren Chip Foose.

Grunden till Eleanor är en Ford Mustang från 1967. Bilen fick en GT500-inspirerad omgörning och är utrustad med specialhjul, extra lampor och lackering i Pepper Grey Metallic. Interiören är också uppdaterad, bland annat har bilen träratt, aluminiumpedaler och en speciell växellåda med en explosiv ”Go Baby Go”-knapp. När knappen trycks in aktiveras ett lustgassystem som ger ytterligare 125 hästkrafter.

Redan innan knappen trycks in finns det hyfsat mycket pulver under locket. Under den gråa huven sitter en 5,8-liters V8 med aluminiumtoppar, Edelbrock-insug och trimkam. Avgaserna blir nästan till musik när de släpps ut genom en Magnaflow-ljuddämpare.

Skicket på bilen som säljs är enligt auktionsfirman exceptionellt bra. Men så har bilen också genomgått en totalrenovering av Cinema Vehicle Services. Därefter har den bara gått 20 mil.

I jämförelse med den bedagade Bullitt-Mustangen som såldes för 35,5 miljoner kan priset betraktas som rena fyndet. Prislappen för Eleanor stannade på åtta miljoner kronor. Vilken . hade du valt?

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com