Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så klarar sig Tesla Model Y mot Volvos nya elbil

Höjer priset - men fortfarande billigare än Volvo

Nu kommer Tesla med nya högre priser för suv:en Model Y. Bilen är dock 65 000 billigare än Volvos elektriska XC40. Dessutom är räckvidden 14 mil längre.

Marknaden för kompakta elektriska suv:ar håller på att bli ett riktigt getingbo. Förra veckan presenterade Volvo sin nya XC40 Rehcharge som kostar 699 000 kr och kommer 40 mil på en laddning. BMW är på väg ut med suv:en iX4, Volkswagen visar sin ID Crozz nästa år och Audi kommer med en Q4 e-tron. Även Mercedes sägs komma med en EQB, en sjusitsig kompakt elektrisk suv.

Tesla har redan visat sin kommande Model Y, men det dröjer till 2021 innan köparna får leverans, även om rykten går om att bilen ska komma tidigare. Tesla har i dagarna uppdaterat sina priser med en lättare höjning för de som beställer Model Y. Men fortfarande hamnar priset under Volvo XC40, trots att Teslan är sjusitsig.

Instegsmodellen Long Range med bakhjulsdrift får en räckvidd på 54 mil och en prislapp på 634 000 kr. Den har dock sämre acceleration än Volvo XC40, 0-100 km/h går på 5,8 sekunder mot Volvons 4,9. Räckvidden är dock rejält mycket längre än Volvon glufsar i sig joner. Teslan är sjusitsig mot Volvons fem platser. För att få leverans av den billigare Tesla-suv:en får du vänta till början av 2022.

Ett år tidigare, i början av 2021, kommer de lite dyrare versionerna av Model Y Den som vill ha fyrhjulsdrift och prestanda som matchar Volvons får gå upp till Dual Motor Long Range, då hamnar priset på 679 000. Performance-modellen gör 0-100 km/h på grymma 3,7 sekunder. Då hamnar prislappen på 769 000 kr.  Toppfarten för bilen är 241 km/h.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com