Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvos nya hemliga modell C40 inspireras av succékonceptet

Då visas nya modellerna C40 och XC100

Större
Stäng
  • Volvo Concept XC Coupé
  • Volvo Concept XC Coupé

Här är skissen på hur Volvos nya flaggskepp XC100 skulle kunna se ut – och nya C40 kan få drag av konceptbilen XC Coupé.
XC100 blir enligt olika uppgifter 18 centimeter längre än dagens XC90.
C40 kommer även i en elektrisk version och kan visas redan i år.

Volvos förbereder en utbyggnad av sitt modellprogram enligt uppgifter i branschtidningen Automotive News.
– Om vi vill konkurrera med Mercedes och BMW måste vi ha större bilar, säger en Volvohandlare i USA.

Olika skisser har nu börjat  cirkulera på nätet av den kommande storsuven XC100. Enligt tolkningen blir bilen intill förväxling lik dagens XC90, men 18 centimeter längre. Du kan se en av skisserna här ovan, men i verkligheten kommer nog Volvo behöva göra mer om de ska kunna utmana BMW X7, Mercedes GLS och Range Rover.

Volvo XC100 ska bli ett nytt flaggskepp för Volvo. I USA ses XC90 som en relativt liten bil. För att kunna konkurrera med Mercedes och BMW som säljer sina största suv:ar GLS och X7 i stort antal i USA behöver Volvo något större. XC100 ska lanseras år 2023 och bilen ska byggas på SPA-plattformen i företagets Charleston-fabrik i USA.

– Det är som en XC90, Range Rover och Rolls-Royce Cullinan i en och samma bil, kommenterar en Volvohandlare till Autonews.

Men redan i år eller i början av nästa år visar Volvo upp C40 som är en sportig kupéversion av suv:en XC40, byggd på spaplottformen. Volvo har stolta traditioner att försvara inom kupésegmentet med 262 Bertone, 780 Bertone och för all del C70.

För några år sedan visade Volvo upp XC Coupé och konceptbilen vann priser för sin design. Det är sannolikt att nya C40 lånar en del drag från XC Coupé. Du kan ta del av succékonceptet i bildspelet här ovan.

Bilen kommer att byggas på Volvos CMA-plattform och dela interiör med XC40. Den kommer även i en elektrisk version, precis som XC40. Bilen får en sluttande taklinje, uppdaterat bakparti och en sportigare look. Volvo hoppas att den ska attrahera fler yngre kunder till märket, en utmaning för alla biltillverkare.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com