Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så gör du ett säkert bilköp

Många är oroliga att bli lurade • BMW populäraste bilmärket

Intresset för begagnade bilar fortsätter vara stort. Men samtidigt som det är många som är intresserade att köpa bil, uppger varannan att de är oroliga över att bli lurade när de söker efter en bil. 

För en tid sedan berättade Bytbil att de svenska bilägarna även i framtiden vill fortsätta att äga bilar, i stället för att ingå i bilpooler alternativt hyra vid behov. 

Under våren har intresset för begagnade bilar varit stort, och så även prisutvecklingen: en ökning med 17 procent totalt och 21 procent för bensinbilar. De mest eftersökta bilarna på Blocket i juni var BMW, följt av Mercedes och Volvo. Porsche och Volkswagen avslutar topp fem. 

LÄS MER: Här är de hetaste veteranbilarna på Blocket just nu

Samtidigt som intresset för begagnade bilar är större än någonsin, visar en undersökning som genomfördes av Yougov på uppdrag av Blocket, att det är många bilägare som är osäkra och upplever utmaningar när de ska köpa bil. 47 procent uppger att de är oroliga att de ska luras, medan 43 procent uppger att det är svårt att förstå skattelagstiftningen för bilar, samtidigt som det är svårt att veta om bilens pris är rimligt eller inte. Endast en av tio vet hur man utvärderar och inspekterar en bil. 

– Det är mycket att tänka på när man ska köpa bil och det är ofta en stor investering för många. När man bestämt sig för vilken bil som täcker ens behov och som är inom de ekonomiska förutsättningarna är min starkaste rekommendation att inte stressa fram till ett köp. Ta din tid, jämför olika modeller och fråga säljaren mycket om den berörda bilen, säger Tero Marjamäki, presschef på Blocket.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com