Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Renault: "Vi har undersökt postbilarna"

Efter Postnord-larmet - nu ger biltillverkaren sin syn på problemet

Postnord har drabbats av problem med några av sina nya postbilar. Bromsarna fungerade inte när det snöade – och 100 av de nya Renault Kangoo togs snabbt ur drift.
Nu ger Renault sin syn på problemet:
– Två av Postnords anställda rapporterade att de upplevt en delvis förlust av bromseffekten på sina Renault Kangoo-bilar under körning i vinterväglag. Renault har tillsammans med Postnord undersökt dessa två fordon och utredningen bekräftar att bromssystemet fungerat i enlighet med dess design och rådande internationella standarder, säger Karin Lyrborn, pressansvarig på Renault.

I fredags kom nyheten att Postnord drabbats av problem med 500 nya postbilar av märket Renaul Kangoo.
Postnord hävdade att det handlade om fyra incidenter på kort tid och att 100 bilar fick körförbud i väntan på en utredning om vad felen berodde på.
–  På väldigt kort tid fick vi fyra incidenter med de här Renault Kangoo-bilarna där bromsarna slutade fungera, eller där bromsförmågan kraftfullt försämrades, berättade Mathias Krümmel,  operativ chef på Postnord för sajten Breakit.se.
– Man har ändå lyckats bromsa bilarna, antingen genom att lägga i handbromsen eller genom att växla ner. Så det har inte varit några personskador, men det har naturligtvis varit chockartade upplevelser för medarbetarna.

På grund av incidenterna har 100 av de nya fordonen tagits ur drift i ett område som sträcker sig från Dalälven och norrut. I södra halvan av Sverige har brevbärarna fått order om att låta bilarna stå vid minusgrader.
Att inte kunna använda de nyinköpa bilarna innebär ett stort avbräck, menar Postnord, som nu hyr bilar på den öppna marknaden.
– Det är kostsamt att hyra fordon samtidigt som vi betalar för befintliga fordon som vi inte kan nyttja, säger Mathias Krümmel.

Nu ger Renault sin syn på incidenterna – och biltillverkaren menar att det handlade om två medarbetare som upplevde problem med bilarna. Inte fyra stycken, som Postnord hävdat:
– Postnord kontaktade oss den 30 januari efter att två av deras anställda rapporterat att de upplevt en delvis förlust av bromseffekten på sina Renault Kangoo bilar under körning i vinterväglag, säger Karin Lyrborn, pressansvarig på Renault, till Bytbil.
– Renault har tillsammans med Postnord undersökt dessa två fordon och utredningen bekräftar att bromssystemet fungerat i enlighet med dess design och rådande internationella standarder.
– De analyserade fordonen är tillverkade i enlighet med sin tekniska specifikation och testade i vinterförhållanden, som en del av utvecklingsprocessen. Fordonen är säkra att använda. Men vi tar självklart händelsen på fullaste allvar.

Karin Lyrborn menar dessutom att ”den delvisa förlusten av bromskraften orsakades av externa faktorer under väldigt specifika användningsförhållanden.”

– Vi är självklart måna om våra kunders säkerhet och att kunderna är nöjda, det är våra huvuddrivkrafter. Vi står därför i tät dialog med Postnord och för att se över möjligheten till anpassningar för deras specifika användningsområde, säger Karin Lyrborn på Renault.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com