Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Renault Symbioz är en helt ny modell - och den har en bensinmotor

Renault lanserar en helt ny crossover, och den kompakta modellen kommer att fylla luckan mellan Captur och Austral. Och förvånansvärt nog kommer den inte att finnas tillgänglig som elbil.

TEXT Morten Bek FOTO PR

En helt ny bilmodell. En bilmodell som inte har någon föregångare. När den lanseras 2024 kommer den automatiskt att vara en elbil, eller? Icke! Som tur är presenteras det fortfarande helt nya modeller som aldrig kommer att vara helt eldrivna.

Som vi har sagt många gånger tidigare: det behövs nya bensinbilar, eftersom elbilar på många sätt fortfarande är långt ifrån användbara för alla.

Renault introducerar en helt ny bil med bensinmotor i vår. I ärlighetens namn har den en hybridmotor med en blandning av bensin- och eldrift, men den har en bensinmotor. Vad som är lika överraskande är att det är en helt ny modell som inte har någon föregångare.

Den nya modellen, Symbioz, har skapats av Renault för att fylla ett tomrum mellan Captur och Austral-modellerna. Vi visste inte att det fanns ett tomrum där, men fransmännen insisterar på att det finns ett utrymme där Symbioz kommer att placeras.

En crossover som ser ut som en kombi

Symbioz, som Renault har varit vänliga nog att släppa tre mörka bilder av, är en modell i C-segmentet (kompaktklassen), där Renault redan är representerade med Megane E-Tech, Austral, Arkana och nya Scenic E-Tech.

Symbioz har en kaross med en total längd på 441 cm, så den är en bra bit större än Captur, som är 423 cm lång. Men den är också nära Austral, som sträcker sig 451 cm på längden. Så hur kommer det sig att Renault tror att det finns plats för den?

Bilden av Symbioz i profil ger en ledtråd eller två. Den nya crossovern har minst lika mycket gemensamt med en kombi som med en SUV. Den bara något större Austral är en SUV, och att döma av bilden är Symbioz en lägre bil än Austral.

Därför kan Symbioz ha en föregångare av något slag, nämligen den gamla Clio kombi, som utan tvekan saknas av vissa Renault-kunder.

Renault har avslöjat väldigt lite om innehållet i påsen som det står Symbioz på, men det finns några saker vi vet vid den här tidpunkten: den nya crossovern kommer att finnas tillgänglig med det innovativa Solarbay-glastaket från Scenic E-Tech, som kan tonas i olika färger. Vi vet också att den kommer att finnas tillgänglig som hybrid – med en 1,6-liters bensinmotor och totalt 145 hästkrafter. Drivlinan används redan i bland annat Arkana.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com