Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nyhet: Volkswagen ID.7 Tourer

Den stora Volkswagen ID.7 är på väg till återförsäljarna som en praktisk halvkombi. Men det är den kommande kombimodellen, som fått namnet Tourer och inte Variant.

TEXT Morten B. Bek
FOTO PR

Volkswagen är kända och älskade för sina kombibilar. Alltid praktiska, alltid bekväma, alltid rymliga. Den första eldrivna kombimodellen från Volkswagen kommer att vara allt detta och mer därtill när den kommer ut på marknaden 2024. Det är kombiversionen av ID.7 – och det nya namnet blir ID.7 Tourer.

ID.7 Tourer innebär ett farväl till det klassiska Variant-namnet som Volkswagen hittills har använt för alla sina kombibilar. Nya Passat heter också Variant (den finns bara som kombi), men elektriska kombibilar från Volkswagen kommer att heta Tourer.

Den stora eldrivna kombiutgåvan kommer initialt med 286 hästkrafter och ett 77 kWh-batteri för en räckvidd på upp till 618 kilometer.

Som Tourer har ID.7 samma längd som kombiversionen, men den är ännu mer praktisk och mycket mer harmonisk i sin design. Från sidan ser man lite av samma linjer som ID.4, och även om bakpartiet har en mer snedställd baklucka och fönster än Passat Variant så känns bagageutrymmet stort och praktiskt. Den har en volym på 545 till 1 714 liter, vilket är över 100 liter mer än i ID.7 kombi. Det finns också mer utrymme för huvudet i baksätet, även om ID.7 kombi inte direkt är problematisk på detta område.

Takten biltillverkarna lanserar eldrivna kombibilar är förvånansvärt långsam. Även om ID.7 Tourer fortfarande är nästan ett år bort, är det osannolikt att den kommer att bli omsprungen av en armé av konkurrenter (BMW är på väg med i5 Touring).

 

 

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com