Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Renault lanserar bilfärgat nagellack

Får genast mothugg av feministkollektiv.

När Renault lanserar ett nagellack med dubbla funktioner får de genast kritik. Vi funderar mer över om det är hälsomässigt lämpligt.

Franska Renault har sneglat åt kosmetikaindustrins håll och lanserat en serie nagellack som inte bara matchar märkets produkter, utan som också ska kunna laga en repa i lacken. På bilen då, alltså.

Den briljanta idén till trots gick Marie-Noelle Bas, chef för det franska feministkollektivet Chiennes de Garde (ungefär ”vakthundarna”, om min skolfranska förstår saken rätt) ut och fördömde Renault för att de ”reducerar kvinnor till sina skönhetsbryderier och deras oförmåga att köra bil”.

Renault försvarade sig i branschorganet Automotive News med att nagellacken är framtagna specifikt för att passa kulörerna hos Renault Twingo, en bilmodell som riktar sig till ”urbana kvinnor som gärna gör unika anpassningar av sina bilar”.

Groupe Renault

Twingo? Säljs den ens i Sverige?

Nej, den senaste svansmotorgenerationen av Twingo, som delar teknik med Smart, säljs faktiskt inte på den svenska marknaden. Därmed behöver vi varken bekymra oss för nagellacken eller dess eventuella påvårkan på vår förmåga att köra bil.

Vi själva är mer fundersamma huruvida ett nagellack har samma vädertålighet som billack, eller om en billack är hälsomässigt lämplig att stryka på naglarna. Vill du ändå köpa kan du göra det i Renaults webbutik.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com