Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Renault Kadjar ersätts av elektrisk suv

Räckvidd på nästan 50 mil

Större
Stäng
  • Renault Kadjar snett framifrån.
    Nuvarande Renault Kadjar. Foto: Renault
  • Nuvarande Renault Kadjar. Foto: Renault

Nästa år kommer Renault visa upp en elektrisk suv, som blir Renault Kadjars ersättare. Bilen kommer storleksmässigt vara mellan Mégane och Nissan Ariya.

Renault är mitt uppe i sin elbiloffensiv och har bland annat visat upp en elektrisk Renault Mégane.

Den franska biltillverkaren kommer även lansera en elektrisk suv som ska vara större än Mégane, och kommer visas upp på bilsalongen i Paris nästa år, rapporterar Auto Express. Den brittiska tidningen fick en intervju med Gilles Le Borgne som är ingenjörschef på Renault.

Storleksmässigt kommer suven vara mellan Mégane E-Tech Electric och Nissan Ariya. Bilen kommer även baseras på samma plattform som de nyss nämnda modellerna använder sig av. CMF-EV-plattformen kan bygga bilar som är upp till 4,7 meter långa och en hjulbas på 2,78 meter.

Det kan jämföras med den nuvarande versionen av Renault Kadjar som är 4,489 meter lång och har en hjulbas på 2,646 meter. Batteriet ska monteras i golvet, och två effektalternativ kommer erbjudas: 60 och 87 kWh.

LÄS MER: Restomoddad Renault 5 Turbo – över 400 hästkrafter

Det betyder i så fall en räckvidd på nästan 50 mil. Med snabbladdning ska batteriet kunna ladda från 10 till 80 procent på 35 minuter, och ska ge en räckviddsförlängning på drygt 30 mil.

Batteriet ska enligt uppgifter vara väldigt tunt, och ska på så sätt utöka utrymmena i bilen. Effektmässigt bör bilen med 60 kWh-batteriet få en elmotor på 215 hästkrafter medan 239 hästar är realistiskt med det mer potenta batteriet. Dock kommer bilen inte få fyrhjulsdrift eftersom det ska vara exklusivt för Alpine-versionen.

Inne i kupén kommer det finnas ett digitalt instrumentkluster på 12,3 tum och en 12-tums pekskärm som drivs av det Androidutvecklade OpenR Infotainment.

Sedan finns det en detalj som det inte har beslutats om, och det är namnet. Det verkar som att den nya elektriska suven inte kommer heta Kadjar, utan får ett nytt namn.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com