Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Räcker det här för Tesla?

Rekordlång räckvidd i uppdaterade modeller

Försäljningen av Tesla Model S och Model X har dalat efter att Model 3 lanserades.  Nu tar Tesla nya tag och lanserar uppdaterade S och X med rekordlång räckvidd. Med nästan 60 mils räckvidd kommer du ända till fjällen på en enda laddning.

De traditionella biltillverkarna som Audi, BMW, Volvo och Mercedes sliter för att komma ikapp Tesla. Standardmetoden är att visa upp en elbil som ska börja säljas om 1-2 år.

Samtidigt tar nu Tesla nästa steg och lanserar uppdaterade versioner av sina större bilar. Model S och Model X har uppdaterats med nya mer energisnåla synkrona elmotorer och laddteknik som gör att bilarna går rekordlångt på en enda laddning. Bilarnas räckvidd ökar med 10 procent och en Model S Long Range kommer 59,5 mil på en enda laddning enligt den amerikanska EPA-cykeln. Hur långt den går enligt WLTP är inte offentliggjort, men det torde vara långt över 60 mil i teoretisk räckvidd. Den praktiska räckvidden torde närma sig 60 mil.

Den tyngre suv:en Model X Long Range går enligt den tuffa amerikanska mätmetoden nu över 52 mil.

Bilarna har dessutom fått ytterligare förbättrad acceleration upp till 100 km/h, trots att de redan tidigare var galet snabba.

En annan sak som blir snabbare är laddningen. Bilarna kan nu ta emot 200 kW-laddning på nya superchargers, vilket gör att laddningen kan gå 50 procent snabbare.

Många som tidigare haft räckviddsångest för långkörningar kan köra riktigt långt med sin bil och ladda snabbt när batteriet börjar bli tomt.

Några mindre nyheter är att fjädringen sägs vara bättre, då bilens dator läser av vägen och justerar fjädringen i förväg. Bilarna får dessutom förbättrade hjulupphängningar för att ytterligare stärka väghållningen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com